Начало Бокс Рой Джоунс излезе с ръкавици в памет на Коби Брайънт (СНИМКИ)

Рой Джоунс излезе с ръкавици в памет на Коби Брайънт (СНИМКИ)

Рой Джоунс излезе с ръкавици в памет на Коби Брайънт (СНИМКИ)
0

Боксовата легенда Рой Джоунс-младши излезе със специални ръкавици в епичния мач срещу Майк Тайсън. Бившият световен шампион в 4 теглови категории се качи на ринга за първи път от февруари 2018-та, а двубоят бе обявен за равен.

Джоунс разкри, че ръкавиците, с които се е боксирал срещу Тайсън, са били в памет на баскетболната легенда Коби Брайънт. На лявата бе изписано номер 8, а на дясната – 24. Това са номерата, които звездата на НБА носеше по време на кариерата си. На ръкавите със ситни букви бяха изписани и по-значимите постижения и успехи на Коби.

Също така гащетата на боксьора бяха в цветовете на баскетболния тим на Лос Анджелис Лейкърс (лилаво и златисто), където Брайънт прекарва 20 години от кариерата си.

51-годишният Джоунс получи похвали от по-опитния Тайсън за представянето си, а от своя страна също се отнесе уважително към противника си.

„Аз не правя равенства, но Майк е толкова силен. Казват, че когато той те уцели е лошо. Бях решил да се боксирам от далечна дистанция“, коментира сребърният медалист от Олимпийските игри в Сеул 1998 и многократен световен шампион за професионалисти в различни теглови категории.