Начало Бокс Рой Джоунс: Канело е прекалено малък за лека тежка

Рой Джоунс: Канело е прекалено малък за лека тежка

Рой Джоунс: Канело е прекалено малък за лека тежка
0

Рой Джоунс сподели мнение, че Канело Алварес е прекалено малък за да се състезава в лека тежка категория. Самият Джоунс знае доста за прескачането в различни категории. Американецът е бил шампион от лека средна до тежка. Единственият боксьор с подобно постижение в това столетие.

Канело от своя страна започва кариерата си в лека средна, където печели първата си титла, след което обединява поясите в средна и наскоро стана безспорен в супер средна като победи Кейлъб Плант. Битката му с Дмитрий Бивол не е първият му допир с лека тежка категория. През 2019г. мексиканецът записа победа с впечатляващ нокаут над Сергей Ковальов. Въпреки положителния развой тогава, битката не беше лесна за Канело, а един от съдиите беше дал равен брой рундове на двамата боксьори. Така се стигна и до загубата от Бивол.

Джоунс смята критиката към Канело за решението му за оправдана.

„Разбира се, че има за какво да го критикуват“ заяви Джоунс. „Вече си бил там, победил си Ковальов. Какво търсиш отново в лека тежка? Очевидно си прекалено малък за категорията. Защо продължаваш да се връщаш?“

Рой Джоунс изиграва само един мач в тежка категория – победата му над Джон Руиз, с която печели пояса на WBA. След това сваля килограми и никога повече не се връща при най-големите, защото веднага разбира, че е прекалено лек.

Когато спечелих титлата срещу Руиз имах само една молба. Мач с Майк Тайсън. Щом не го получих, веднага се върнах в старата си теглова дивизия. Напълно съм наясно, че натурално не съм подходящ да се съревновавам с тези момчета.“