Начало Бокс Руиз иска титлата на WBC, но се готви за Усик

Руиз иска титлата на WBC, но се готви за Усик

Руиз иска титлата на WBC, но се готви за Усик
0

Анди Руиз има ясни планове за своето бъдеще в бокса. Бившият световен шампион има две цели след мача си с Луиз Ортис. Това са коланът на WBC или мач с Олександър Усик за същите титли, които и самият Руиз притежаваше за кратко.

Преди обаче да мисли за следващите си опоненти, „Унищожителя“ ще трябва да премине през кубинския ветеран Луиз Ортис. Мачът им ще се състои на 4-ти септември.

Явно Руиз не се свени да брои двубоя за спечелен и да коментира бъдещите си цели. Една от тях е коланът на WBC, който така и не докосна, когато победи Антъни Джошуа през 2019г. Мексиканецът иска да се бие за овакантения пояс щом Тайсън Фюри, моментния шампион на федерацията, окончателно се оттегли от спорта.

„Имам мисия. Искам този зелен колан!“ каза Руиз пред репортери. „Не знам дали Фюри ще го оваканти и кога това ще се случи. Не знам и кой ще се бие за него. Но това е моята мисия. Веднъж щом го докосна, ще мога да се пенсионирам“

„Унищожителя“ има и втори вариант. Това ще е Олександър Усик. Именно и това е причината Руиз да се бие с левичар в лицето на „Кинк Конг“ Руис.

Той даде мнението си и прогнозата си за мача Усик-Джошуа. Според него е добре за Ей Джей да има до себе си мексикански треньор. Той е на мнение, че Робърт Гарсия ще го направи по-агресивен и по-добър на контраатаки.

„Джошуа трябва да е по-агресивен за да спечели.“ даде мнението си Руиз. „Той е по-големият и по-силният. Трябва да се възползва от това, но Усик е безстрашен и е много самоуверен.

„Украинецът ще има и повече мотивация заради народа си в родината му. Няма да си позволи да загуби, когато всички там го гледат. Плюс това вярва в Иисус Христос и това е още една причина да го подкрепям.“