Начало Бокс Саруханян с насрочен мач на 12 март в София. Отговори на Боби Бокса (ВИДЕО)

Саруханян с насрочен мач на 12 март в София. Отговори на Боби Бокса (ВИДЕО)

Саруханян с насрочен мач на 12 март в София. Отговори на Боби Бокса (ВИДЕО)
0

Италианец е следващият противник на българския боксьор с арменски корени Григор Саруханян (15-0-1, 5 КО). Докато се спрягат потенциални негови битки със Спас Генов и Борислав Занков, Саруханян вече има дата и място за следващата си битка. А опенент не е нито един от двамата.

Непобеденият в 14-сет поредни мача боксьор ще се изправи срещу Матео Деяна на 12-ти март в София. Двамата ще оглавят бойната карта на юбилейното издание на традиционния боксов турнир за фенове и фенклубове на Левски„Битки на духа“.

Мачът им ще бъде професионален в лека-тежка категория. Събитието ще се проведе в столичната зала „София“ с начало 19:14 ч.

Съперникът на Саруханян е доста корав боец. 27-годишният италианец е непобеден на професионалния ринг. Има четири победи, като три от тях са с нокаут.

„Всички знаят, че аз съм левскар и съм част от Сектор „Б“. Така че се радвам за поканата и за мен е чест, че ме поканиха. Вярвам, че ще напълним залата и хората ще се радват. Ще се бия с италианец, доста е корав. Мисля, че ще е доста интересно“, разказа Саруханян за boec.BG.

В същото време Саруханян отговори на Борислав Занков, известен и като Боби Бокса. Боксьорът, който е привърженик на ЦСКА, отправи люти закани към Саруханян и сините фенове.

„Не знам дали ще се състои този мач. Аз съм готов. Той ме предизвиква“, коментира Саруханян.

„Преди 10 дни той скочи във Facebook с едни обиди. Аз съм готов. Ако каже сега, излизам веднага и го почвам. Той го отлага. Иска да си бие с мен, но не ми дава дата.“

„Това са хора, които искат да си правят PR на мой гръб. Така ги виждам нещата. Защото той не е първият, който лае по този начин. Защото, ако си мъжкар наистина, когато предизвикаш някои, значи че трябва да си готов на бой. Няма как аз да предизвикам някой и той да ми кажа: „Хайде да играем след месец“, а аз да се оправдавам, че съм болен от COVID или ръката ми е счупена. Да се оправдам. Това за мен са женски работи, които ги прави. Пак да кажа – аз съм готов, когато каже – излидам веднага, само да ми потвърди, ще се бия срещу него“, добави още непобеденият боксьор.

Историята на един от най-актуалните български професионални боксьори и бивш национал на България при аматьорите може да гледате тази неделя, 27-ми февруари, в предаването за бойни спортове и изкуства „BOEC.BG“ от 19:00 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.