Начало Бокс Смениха опонента на Махмуд Чар за пореден път

Смениха опонента на Махмуд Чар за пореден път

Смениха опонента на Махмуд Чар за пореден път
0

Махмуд Чар няма да се боксира срещу Жан Пиер Аугустин (18 победи, 1 равенство и 1 загуба) в главния двубой на боксова гала, която ще се проведе на 28 май в Хамбург.

Причината е, че Аугустин е изтъкнал като причина за отказа, че не може да се боксира в Германия заради домашни проблеми. Преди него отказ да се качи на ринга срещу Чар имаше и от страна на Майкъл Валиш (22 успеха и 5 поражения).

Вместо това Чар ще спори на ринга срещу Никола Милачич. 28-годишният боксьор e родом от Хамбург. Висок е 196 см. Балансът му е 21 победи (14 с нокаут) и 2 поражения (1 с нокаут). Той се намираше в страхотна серия от 19 поредни победи, но в последния си двубой, състоял се на 13 март 2021 година, загуби с технически нокаут от Али Ерен Демирежен от Турция в двубой за европейската титла на WBO.

„Това е настройка за Чар, който след това ще бъде готов да се бие с победителя от сблъсъка Джоузеф Паркър-Джо Джойс или Даниел Дюбоа-Тревър Брайън“, каза промоутърът Ерол Джейлан, цитиран от „Boxing Scene“.

Махмуд Чар, от своя страна, има баланс от 32 победи (18 с нокаут) и 4 поражения (3 с нокаут). Той се завърна на голямата сцена през миналата година след над 3 години пауза. Германецът, представящ Сирия, подготвящ се в Германия и роден в Бейрут, Ливан, боксьор победи без особени проблеми Кристофър Ловджой при завръщането си, на гала, провела се на 15 май в Кьолн. Интересното е, че това беше първа загуба, след 19 поредни победи за Ловджой на професионалия ринг.