Начало Бокс Солидно родно присъствие във втория ден на „Странджа“

Солидно родно присъствие във втория ден на „Странджа“

Солидно родно присъствие във втория ден на „Странджа“
0

Изключително интересен и натоварен за българските боксьори ще бъде вторият ден от провеждащото се в момента 72-ро издание на най-стария европейски боксов турнир „Странджа“.

Днес цели 16 национала при мъжете и жените ще излязат на ринга за своите първи мачове от тазгодишното състезание, което отново се провежда в столичната зала „София„. Вчера представителката ни в категория до 69 кг при жените – Мелис Йонузова, даде тонус и спечели убедително първата си среща.

www.bgboxing.org

Днес ще има три сесии, като първата стартира в 11:00 ч, втората започва в 14:00, а последната е с начален час от 18:00 ч.

Първа на ринга от българските боксьори ще излезе Добромира Георгиева (75 кг). Нейна съперничка ще бъде ирландката Ифа О’Рурк, която е златна и сребърна медалистка от европейски първенства.

Малко след това на съседния ринг ще се проведат три поредни мача с родни боксьори. Пръв между въжетата ще влезе Божидар Джуров (63 кг), който ще се бие с руснака Илия Попов. Веднага след него се качва Кирил Русинов в същата дивизия, който пък ще спори с Шпетим Баджоку от Косово. След това идва ред и на последния ни боксьор при 63-килограмовите – Емануил Богоев. 9-кратният шампион на България стартира с мач срещу молдовеца Александру Параскив.

Натурализираният българин Хавиер Ибанес (57 кг) също стартира в ранната сесия. Олимпийският шампион за младежи от 2014-та ще се бие с Арслан Хатаев от Финландия. След него идва ред на Евгени Начев (69 кг), който ще се бие с Гюрген Мадоян от Армения. Финал на сесията слага Стилиян Христов в същата категория. Той ще спори с бразилеца Еравио Едсон.

Следобедните мачове започват с Венсан Киркоров (69 кг), който ще се бие с Джейсън Куого от Швейцария. Малко след него е ред и на Рами Киуан при 75-килограмовите. Софиянецът ще се бие с представителя на Турция Серхат Гюлер, който има сребърен медал от „Странджа“ от 2019 г. Мартин Поптолев от същата категория ще търси победа над Адам Шартой от Швеция в предпоследен мач от сесията.

Кристиян Николов (81 кг) също излиза утре за първия си мач. Представителят на БК „ЦСКА“ ще има за съперник турчина Байрам Малкан, който има бронз от турнира през 2019-та.

Последната сесия започва ударно с една от най-добрите ни боксьорки в последното десетилетие. Стойка Кръстева (51 кг) се изправя срещу Сандра Драбик от Полша – сребърна и бронзова медалистка от европейски първенства. Бронзовият медалист от Световното в Русия през 2019 г. – Радослав Панталеев (91 кг), също ще излезе за първия си сблъсък. Радо ще се бие с Вакган Наницанян от Гърция.

Габриела Димитрова (51 кг) пък ще спори с румънката Лакрамиоара Периой, а два мача по-късно идва ред и на Станимира Петрова (57 кг). Първото ѝ препядствие към нова купа „Странджа“ е една от най-добрите хърватки – Деа Боланка. Денят приключва с огромната Светлана Каменова (57 кг). Бронзовата ни медалистка от Световното в Китай през 2012-ра ще се бие с Мариана Басанецот Украйна.

Бокс – Откриване на 72-ото издание на купа Странджа – 22.02.2021
© Copyright: Yulian Todorov / LAP.bg imageslap@gmail.com +359 879 111 123

Сутрешна сесия

Добромира Георгиева (75 кг) – Ифа О’Рурк (Ирландия)

Божидар Джуров (63 кг) – Илия Попов (Русия)

Кирил Русинов (63 кг) – Шпетим Баджоку (Косово)

Емануил Богоев (63 кг) – Александру Параскив (Молдова)

Хавиер Ибанес (57 кг) – Арслан Хатаев (Финландия)

Евгени Начев (69 кг) – Гюрген Мадоян (Армения)

Стилиян Христов (69 кг) – Еравио Едсон (Бразилия)

Следобедна сесия

Венсан Киркоров (69 кг) – Джейсън Куого (Швейцария)

Рами Киуан (75 кг) – Серхат Гюлер (Турция)

Мартин Поптолев (75 кг) – Адам Шартой (Швеция)

Кристиян Николов (81 кг) – Байрам Малкан (Турция)

Вечерна сесия

Стойка Кръстева (51 кг) – Сандра Драбик (Полша)

Радослав Панталеев (91 кг) – Вакган Наницанян (Гърция)

Габриела Димитрова (51 кг) – Лакрамиоара Периой (Румъния)

Станимира Петрова (57 кг) – Деа Боланка (Хърватия)

Светлана Каменова (57 кг) – Мариана Басанец (Украйна)