Начало Бокс Станимира открива днес битките за квоти в Париж
0

Станимира открива днес битките за квоти в Париж

Станимира открива днес битките за квоти в Париж
0

Станимира Петрова излиза днес от 15:00 часа българско време в директна битка за олимпийска квота. Родната звезда ще открие програмата от третия ден на европейската олимпийска квалификация в Париж. Многократната ни световна и европейска шампионка ще се изправи срещу британката Карис Артингстал в среща от 1/4-финалите в категория до 57 килограма. При победа Станимира ще си осигури място на Олимпийските игри в Токио след месец и половина.

Във вечерната сесия ще има още двама българи на ринга. Програмата стартира от 19:00 часа българско време, а последователно, един след друг на ринг Б за квоти ще боксират Радослав Панталеев и Петър Белберов. Бронзовият медалист от последното световно първенство при 91-килограмовите ще се изправи срещу испанеца Емануел Рейес. Двубоят на Радо и ибериеца е предвиден като пети в програмата и се очаква да започне около 20:00 часа. Веднага след него Белберов ще атакува квота при най-тежкит, +91 кг. Той ще срещне руснака Иван Верясов.

Припомняме, че България вече спечели една квота от Париж. Тя отиде в ръцете на Стойка Кръстева, която се класира за полуфиналите в категория до 51 кг. Утре двукратната европейска шампионка и носителка на два сребърни медала от световни първенства ще се изправи за място на финал срещу туркинята Бусе.

Стойка Кръстева се класира за Олимпийските игри в Токио