Начало Бокс Стойка Кръстева и Борислав Георгиев станаха почетни граждани на София

Стойка Кръстева и Борислав Георгиев станаха почетни граждани на София

Стойка Кръстева и Борислав Георгиев станаха почетни граждани на София
0

В Деня на будителите олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и личният ѝ треньор Борислав Георгиев получиха званието „Почетен гражданин на София“. Това се случи на церемония в Градската художествена галерия при стриктно спазване на здравните мерки. Отличията на настоящите треньори по бокс в „Локомотив“ (София) бяха връчени от кмета на града Йорданка Фандъкова и от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Кръстева, която завоюва олимпийското злато в категория до 51 килограма, бе една от шестте медалистки от Токио, която бе удостоена с титлата днес. Другите пет бяха момичетата от българския ансамбъл по художествена гимнастика (Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова). Значка получиха и редица други заслужили деятели в различни области от живота.

Званията се връчват на български и чуждестранни граждани с особени заслуги при изпълнението на своя граждански или служебен дълг; на дейци на науката, културата, образованието, здравеопазването и спорта с принос в развитието на града и съхраняването на историческата му памет; на граждани, проявили висока гражданска доблест и отстояващи обществено значими интереси и др.

Участието на Стойка Кръстева и треньорът ѝ Борислав Георгиев в рубриката „Златните“ на предаването „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR може да видите във видеото: