Начало Бокс Стойка вдигна знамето в 153-то Спортно училище „Неофит Рилски”
0

Стойка вдигна знамето в 153-то Спортно училище „Неофит Рилски”

Стойка вдигна знамето в 153-то Спортно училище „Неофит Рилски”
0

Златната ни медалистка от Олимпийските игри в Токио Стойка Кръстева имаше честта да открие официално учебната година в 153-то Спортно училище „Неофит Рилски” в София. Шампионката от японската столица в категория до 51 килограма на боксовия ринг вдигна церемониално знамето, заедно със своя личен треньор Борислав Георгиев. Двамата са и учители в школото, като под техни наставления бокс тренират вече 80 деца.

На събитието присъстваха президентът на Българска федерация по бокс Красимир Инински, зам.-министърът на младежта и спорта Росен Барчовски, кметът на район „Надежда” Димитър Димов, директорът на училището Марияна Цветкова и представители на ОСК „Локомотив”.

Стойка и Боби Георгиев имаха възможността да връчат на всеки един от новите ученици здравец, за късмет. След официалното откриване на учебната година пък стана ясно, че от училището ще предоставят още един салон, в който да се тренира бокс, заради увеличения брой на желаещи да спортуват в последните години. Това е така и благодарение златния медал на Стойка Кръстева, който е първа олимпийска титла в историята на ОСК „Локомотив“ София.