Начало Бокс Стойка Кръстева стана „Почетен гражданин“ на Добрич

Стойка Кръстева стана „Почетен гражданин“ на Добрич

Стойка Кръстева стана „Почетен гражданин“ на Добрич
0

Добрич посрещна олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева. Тя заедно с първия й треньор – Стефан Петков бяха удостоени днес със званието „Почетен гражданин на Добрич”, който е роден град на шампионката.

снимка: dobrichonline.com

,,Искам да изкажа благодарност на всички учители, които ме направиха човека, който съм днес. Благодаря на всички българи за подкрепата по време на Олимпийските игри и след това. Моят апел е да си подадем ръка в трудни моменти и без значение от различията си да се справяме с трудностите”, каза Кръстева.

Почетните си звания Кръстева и Петков получиха от председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков и кмета на града – Йордан Йорданов. Награждаването се проведе по време на Тържествената сесия на Общинския съвет, по случай празника на град Добрич.

,,Историята на Стойка Кръстева, нейната борба да продължи в трудни моменти е изумителна. Днес празнуваме не толкова нейния златен медал, а духа на тази жена и нейния треньор. Те не се отказват, не прекланят глава пред трудностите. Стойка Кръстева и Стефан Петков доказаха, че онзи българки дух и българската непримиримост към неправдите са все още живи“, каза кметът на Добрич.