Начало Бокс Тайсън Фюри каза, че Усик е „по-голям от Мохамед Али и Майк Тайсън“

Тайсън Фюри каза, че Усик е „по-голям от Мохамед Али и Майк Тайсън“

Тайсън Фюри каза, че Усик е „по-голям от Мохамед Али и Майк Тайсън“
0

„Шампионът на WBC Тайсън Фюри започна да хвали Олександър Усик, след като до момента го наричаше „к*чка“ и „джудже“. В интервю за talkSPORT Циганския крал заяви, че по-дребният размер на украинеца не трябва да се смята за негов минус.

Усик беше безспорен шампион полутежка категория през 2018 г. и оттогава се изкачи в горната дивизия с цел да повтори постижението. Той свърши първата част от тази работа със стил, след като на два пъти надви Антъни Джошуа и взе поясите на WBA, IBF и WBO.

Фюри към Усик: Хей, заек! Джудже! Ти си следващият, куч*о! (ВИДЕО)

Фюри държи короната на WBC, от която Усик се нуждае, за да завърши колекция и да влезе в историята на бокса. Но и британецът иска да вземе всички титли, а до момента нито един от двамата не познава вкуса на загубата.

Слушайте, това е бокс и стиловете правят битки„, започна изказването си Фюри. „Той вече е побеждавал по-едър човек от него – Антъни Джошуа, от когото аз не съм много по-висок. Обърнах света, обиколих навсякъде, за да намеря претендент, който може да ме победи, но не мога да намеря такъв. Вече 14 години… Усик е доста голямо момче, той е много по-голям от Мохамед Али навремето. Той е по-голям от Ивендър Холифийлд, по-голям е от Майк Тайсън. Вероятно е със същия размер като големия Джордж Форман. Всички казваха „големия“ Джордж Форман, сега казват „дребният“ Усик, който е със същото тегло и размер„, добави Фюри.