Начало Бокс Притеснения от корупция при съдиите на Фюри – Уайт
0

Притеснения от корупция при съдиите на Фюри – Уайт

Притеснения от корупция при съдиите на Фюри – Уайт
0

Няма да има британски съдия, който да точкува по време на битката за световната титла в тежка категория на WBC между Тайсън Фюри и Дилиън Уайт. Шампионът ще брани пояса на 23 април пред над 90 хиляди зрители на стадион „Уембли“ в Лондон.

Поради притеснения за корупционна схема или пък от евентуално пристрастие към единия или другия лагер, от британската боксова комисия и световния съвет взеха решение да няма съдия от Острова край ринга. Такъв обаче ще има на самия него, като сблъсъкът е поверен на опитния Марк Лисън.

Получихме искане и от двата лагера. За да запазим неутралитета на мача и да няма въпросителни около съдиите, дали няма нещо, което да е притеснително, то тези извън ринга ще са от други страни. Това са мексиканецът Хуан Пелайо, канадецът Робърт Тапър и италианецът Гуидо Кавалери“, информира шефът на WBC Маурисио Сюлейман.

Целта на организацията е да се предпази от опити за оказване на натиск, без значение от какъв вид, към съдиите край ринга. Ако се стигне до решение от техните карти, то именно на тях ще легне и съдбата на титлата.