Начало Бокс Тайсън Фюри обвини спарингите си за отлагането на мача с Уайлдър
0

Тайсън Фюри обвини спарингите си за отлагането на мача с Уайлдър

Тайсън Фюри обвини спарингите си за отлагането на мача с Уайлдър
0

Световният шампион на WBC Тайсън Фюри отхвърли обвиненията към него след позитивния случай на коронавирус. „Циганския крал” трябваше да боксира на 24 юли с Дионтей Уайлдър в затваряне на трилогията между тях. Срещата обаче бе отложена за 9 октомври, след като британецът даде положителна проба за COVID-19.

Фюри проговори за пръв път по темата пред Daily Mail, като е категоричен, че няма вина за развоя на събитията.

Аз съм последният човек, който може да вините за това. Нямам огромен антураж от хора около мен, за разлика от повечето световни шампиони с гъ*олизците около тях. Откакто влязох в тренировъчния лагер не съм ходил никъде, освен от дома ми до залата на „Топ Ранк”. Нито пък хората от отбора ми. Единственото движение, което не можех да контролирам, бе това на спарингите ми, които се сменяха”, отсече Тайсън.

По този начин той прехвърли вината върху някой от боксьорите, с които е правил тренировъчни сесии. „Всички знаят, че този град (Лас Вегас) е пълен със заразени с коронавирус. Сигурно някой от тях го е пипнал”, обобщава още Фюри.

Така той опита да отхвърли твърденията на годеницата на Дионтей Уайлдър – Тели Суифт. Тя го обвини, че нарочно е дал положителна проба за коронавирус, тъй като не е бил подготвен за мача с „Бронзовия бомбардировач” и на практика се е уплашил от него.

тагове: