Начало Бокс Тайсън Фюри претърпял две операции на ръцете
0

Тайсън Фюри претърпял две операции на ръцете

Тайсън Фюри претърпял две операции на ръцете
0

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (31-0-1) се е подложил на две операции. Те са били извършени непосредствено една след друга, като са продължили малко над 6 часа.

За интервенциите разкри бащата на „Циганския крал” – Джон Фюри. Той информира обществеността, че неговият син се е боксирал с Дионтей Уайлдър (42-2-1) със сериозни контузии на ръцете. Въпреки това Тайсън нокаутира „Бронзовия бомбардировач” в 11-ия рунд на битката им през миналия месец.

Тайсън имаше много сериозна контузия, влизайки в този двубой. Това определено не бе боксова среща. Трябваше да му поставят две хромозомни инжекции в рамената. След мача пък изкара две операции, премахнаха му костици, за да не се влошат нещата”, разкри Джон Фюри.

LAS VEGAS, NEVADA – OCTOBER 08: WBC heavyweight champion Tyson Fury flexes on the scale ahead of his fight with Deontay Wilder at MGM Grand Garden Arena on October 08, 2021 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images)

По думите му, Тайсън не е можел да наложи стила си и да държи Уайлдър на разстояние с ляв прав. Това го е накарало да влезе в размяна от самото начало и да търси бърза развръзка.

Единственото, което можеше да направи, е да превърне този мач във война. Исках толкова много тази победа, дори повече от него, защото бе въпрос на мъжество и характер, а не на умения”, констатира Джон Фюри.