Начало Бокс Тайсън с 5 килограма над Уайт на кантара (ВИДЕО)
0

Тайсън с 5 килограма над Уайт на кантара (ВИДЕО)

Тайсън с 5 килограма над Уайт на кантара (ВИДЕО)
0

Световният шампион на WBC Тайсън Фюри затвърди впечатленията, че се намира в отлична физическа форма за битката с Дилиън Уайт. Двамата застанаха за последен път лице в лице, преди в събота вечер да се качат на ринга на стадион „Уембли“. Те ще се бият пред рекордна за Европа публика на боксов мач от 94 хиляди зрители.

Претеглянето премина с огромен интерес, като сериозна тълпа съпровождаше представянето и на двамата. „Крадеца на трупове“ обаче бе бурно освиркан от феновете, които очевидно подкрепяха неистово „Краля на циганите“.

Актуални коефициенти за боксовия мач можете да намерите на sesame.bg.

Фюри закова стрелките на 120.1 килограма, което е най-ниското му тегло от изстраданата победа над Ото Валин в 12 рунда през септември 2019-а. Тогава той тежеше 115.4 килограма и не се представи много убедително. За сравнение, при двете му победи с нокаут над Дионтей Уайлдър шампионът бе съответно 123.8 и 125.6 килограма. Тогава Тайсън имаше изградена тактика да „бори“ съперника си и да го притиска.

Предстои да разберем каква точно ще е тактиката му за битката с Уайт. Дилиън определено отстъпва в ръстово съотношение, но на тази база, теглото му също е доста впечатляващо. Той се качи на кантара при 114.9 килограма. Теглото на претендента не е изненадващо. Дилиън показа идентични килограми в първия си мач с Александър Поветкин, когато изненадващо бе нокаутиран в петия рунд през 2020-а. На реванша с олимпийския шампион „Крадеца на трупове“ закова точно 112.2 кг, което е с 2.5 по-малко от настоящото му тегло.

През годините Уайт често варира с килограмите, като е достигал до 122.9 при победата над Мариуш Вах през 2019-а. При единственото си друго поражение пък той е бил 112 – от Антъни Джошуа през 2015-а, когато отново бе спрян с нокаут, макар и в седмия рунд.

Заставайки лице в лице, Тайсън този път опита да провокира леко своя съперник. Той демонстрира ръстовото си предимство, надигайки се няколко пъти на пръсти. Уайт обаче не се върза, като дори приклекна, за да покаже колко по-нисък е. След това двамата отново показаха уважение и размениха рекламните шапки, с които излязоха на кантара. Дали ще има респект и на ринга, предстои да разберем в събота вечер.