Начало Бокс Такам с официален протест срещу загубата от Джойс
0

Такам с официален протест срещу загубата от Джойс

Такам с официален протест срещу загубата от Джойс
0

Карлос Такам и хората от неговия щаб пуснаха официален протест след загубата от Джо Джойс. Камерунецът допусна шестото си поражение в 46-ия си мач в тежка категория на професионалния ринг (39 успеха, 1 равен). Той бе нокаутиран от британския претендент за титлата на WBO, за когото това бе 13-ти пореден успех на сцената.

След двубоя обаче от щаба на Такам категорично протестират за решението на съдията да сложи точка на спорта в шестия рунд. 40-годишният ветеран така и не падна на пода, а вместо това в началните рундове доминираше и притисна 5 години по-младия от него „Джъгърнаут” на „Уембли Арена”.

Карлос изигра впечатляващи първи 5 рунда, срещу представител на домакините, насред Лондон. Той имаше предимство в тях, като водеше по точки и създаваше огромни проблеми на Джо Джойс. Факт е, че в шестия рунд Такам бе наранен, но умело успя да избегне сериозните попадения и в никакъв случай не бе разклатен. За нас това спиране на мача бе преждевременно и не отговаря на реалността”, констатират от лагера на ветеран.

От там публикуват и цитат на самия Карлос: „Джо наистина ми нанасяше удари, но без никакви щети. Видях, че е уморен и държах ръцете си горе, това бе стратегията ми, за да му отговоря, когато той се дръпне. Аз съм достатъчно опитен и отлично знам какво правя, но реферът спря мача. Питах го няколко пъти защо го е направил, но той нямаше разумен отговор”.

От щаба на Такам са категорични, че ще използват всички вратички, за да му осигурят реванш. Победителят трябва да получи възможност да атакува световната титла на WBO, която в момента е притежание на Антъни Джошуа.