Начало Бокс Съперничката на Стойка се закани преди мача им в Токио
0

Съперничката на Стойка се закани преди мача им в Токио

Съперничката на Стойка се закани преди мача им в Токио
0

Американката Вирджиния Фукс, която ще се изправи срещу Стойка Кръстева на 1/8-финалите в боксовия турнир на Олимпийските игри в Токио, се закани на българката. Двете ще се срещнат на 29 юли от 13:39 часа, като победата ще доближи една от тях до само стъпка от спечелването на медал в японската столица.

Фукс надделя в своя първи мач на турнира над рускинята Светлана Солуянова с 3:2 съдийски гласа. Със същия резултат напред продължи и Стойка, която победи виетнамката Нгуйен.

За мен нищо друго освен златния медал няма значение. Няма да крия, ще бъде трудно. Но работих в продължение на 10 години, за да стигна дотук. Тя просто е поредното препятствие, което застава срещу мен и трябва да преодолея. Познаваме се, вярвам, че ще я победя”, коментира Фукс.

Bulgaria’s Stoyka Zhelyazkova Krasteva, left, exchanges punches with Vietnam’s Thi Tam Nguyen during their women’s flyweight 51-kg boxing match at the 2020 Summer Olympics, Sunday, July 25, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Frank Franklin II)

Тя се сдоби с нов прякор от своите съотборници – „Джини пирата”. Освен това американката се прочу и с историята си за огромния страх от зараза.

Всеки ден си повтарям да не се притеснявам. За мен обаче наистина обстановката е сериозно препятствие. Имам мисли, които не спират да жужат в главата ми. Но когато нещо започне да ми тежи, аз отново се сещам за този златен медал, заради който е всичко това”, каза още Фукс, която е бронзов медалист от Световното първенство през 2018-а.