Начало Бокс Теофимо Лопес продължава да бяга от реванш с Лома

Теофимо Лопес продължава да бяга от реванш с Лома

Теофимо Лопес продължава да бяга от реванш с Лома
0

Световният шампион в лека категория – Теофимо Лопес, продължава да е твърд в странното си решение да не даде реванш на бившия хегемон в дивизията Васил Ломаченко.

Двамата се срещнаха през миналия октомври в мач за трите световни титли на украинеца. Макар „Матрицата“ да бе сочен за фаворит срещу по-младия Лопес, американецът с хондураски корени успя да поднесе изненадата и да спечели чрез единодушно решение.

След двубоя стана ясно, че двукратният олимпийски шампион е имал сериозна травма на рамото, което го накара и да се оперира.

Лома се завърна убедително по-рано през 2021-ва, нокаутирайки Масайоши Накатани. Веднага след победата 33-годишният европеец отново си поиска реванш, но Лопес продължава и до ден днешен да не иска повторна среща с Лома.

„Не виждам смисъл да се бия с Ломаченко, нито да оставам в тази категория“, заяви Лопес.

„Направих всичко, което исках – победих „Човека“ и обединих три пояса. Сега искам да се кача в лека полусредна или полусредна дивизия. Искам и там да обединя титлите и да стана абсолютен шампион.

„Вече го победих и сега целта ми е да вървя напред, за да покорявам нови имена и върхове. Всичко на този свят се случва с причина. Когато трябваше да е твърд, той не устоя. Сега гледам само напред“, добави Лопес, който се подготвя за защитата на титлите си срещу Джордж Камбосос в началото на октомври.