Начало Бокс Усик сваля килограми за мач с Канело
0

Усик сваля килограми за мач с Канело

Усик сваля килограми за мач с Канело
0

Световният шампион в тежка категория на IBF, WBA, WBO и IBO Олександър Усик заяви, че е готов да свали килограми, за да боксира с Канело Алварес. Украинецът властваше в полутежка категория допреди две години, но премина в най-горната дивизия, само за да я покори след изключително солидно представяне срещу Антъни Джошуа през септември.

Алварес вече заяви, че ще вдигне категорията си и от супер средна ще премине в полутежка. Той трябва да се изправи срещу шампиона на WBC Илунга Макабу през май, като целта му е да се превърне в първия мексиканец, който печели титли в 5 различни дивизии.

По този повод пък Усик изяви желание да слезе в предишната си категория, за да реализира шокиращ мач с Алварес. „Мога да се бия с Канело в полутежка. Няма проблем. Ако те са готови за такъв мач, с удоволствие трябва да го направим. Имам едно условие – да запазя поясите си в тежка категория. Слизам, бия се с него и се връщам обратно“, каза украинецът в интервю за BoxingInsider.com.

Дали такава битка ще се осъществи, е въпрос на преговори. Със сигурност обаче боксовият свят с удоволствие би станал свидетел на подобна развръзка. За да се стигне до нея обаче, първо Усик трябва да реализира своя реванш с Джошуа през пролетта на следващата година, както и Алварес да проведе въпросния мач с Макабу.