Начало Бокс Триото, което се готви да покори върха още тази година
0

Триото, което се готви да покори върха още тази година

Триото, което се готви да покори върха още тази година
0

Президентът на „Топ Ранк“ Тод ДюБоф посочи трите най-големи таланта, които могат да оставят своя отпечатък и да направят вълнуваща 2022 година. Според него, въпросните боксьори имат огромен потенциал за развитие и ще станат следващите световни шампиони в своите дивизии.

Те имат харизма, умения, характер и са млади. Със сигурност ще станат бойци от световна класа, които ще вълнуват публиката“, отчете шефът на агенцията, която държи правата и на Кубрат Пулев.

Джаред АНДЕРСЪН

Той е само на 22 години. Боксьор в тежка категория, който няма сериозно аматьорско досие, но вече видяхме атлетизма му“, отчита ДюБоф.

Андерсън има 11 поредни победи с нокаут в тежка категория. Той дори бе посочен от Тайсън Фюри за едно от имената, които го притесняват в близко бъдеще. „Наистина вярвам в думите му. Той каза, че ще заема мястото му, като ми го е казвал на мен лично няколко пъти. Ще направя така, че да оправдая това доверие“, коментира самият боец.

При последния си мач Андерсън нокаутира Олександър Тесленко (17-2) за два рунда. Според Боб Аръм, именно това ще бъде най-добрият американски боксьор в тежка категория до края на 2022 година.

Кейшон ДЕЙВИС

Кейшон иска да извърви пътя на Василий Ломаченко – да започне агресивно от самото начало, с големи мачове“, споделя ДюБоф. Сравнението е доста смело, предвид че Лома се би за световната титла още във втория си мач при професионалистите!

Дейвис се завърна от Олимпийските игри в Токио със сребърен медал и вече гледа към върха на профи ринга. Той постигна 4 поредни победи в лека категория и има стил, наподобяващ Шугър Рей Ленард. При последния си мач 22-годишният Кейшон отказа Хосе Сарагоса (8-4-1) с нокаут във втория рунд.

Зандър ЗАЯС

Той изглежда страхотно, има уменията, както и аргументите, а е все още бебе, само на 19 години“, заявява ДюБоф. Роден в Пуерто Рико, Зандър печели 11 национални титли в САЩ при аматьорите. Дебютира на професионалния ринг едва на 17 години, като вече има 12 поредни победи в супер полусредна категория.

На 11 декември Заяс нокаутира в първия рунд Алесио Мастронунцио (9-2) и продължава да се изкачва стремглаво в световната ранглиста. „Тези три момчета – Андерсън, Дейвис и Заяс боксираха на галавечерта в „Медисън Скуеър Гардън“. Някой ден ще се връщаме назад във времето и ще се чудим как тези трима шампиони са били в една боксова карта“, казва още шефът на „Топ Ранк“.