Начало Бокс Величие в бокса обясни как Пулев може да победи Джошуа

Величие в бокса обясни как Пулев може да победи Джошуа

Величие в бокса обясни как Пулев може да победи Джошуа
0

Британската звезда в бокса от началото на века Рики Хатън дава шансове на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа.

Според него сънародникът му може и да падне, ако „Кобрата“ успее да наподоби стратегията на Анди Руис-младши от първия мач с Ей Джей.

„Пулев е упорит и бавен работник – ще му е трудно да измори Джошуа“, започна анализа си Хатън. „Не ми се вярва да постигне какъвто и да е успех срещу Ей Джей, ако се бие на бавни обороти. Така мачът ще влезе в руслото на Антъни.“

Снимка: БТА

Бившият световен шампион в две категории смята, че Пулев трябва да притисне съперника.

„Пулев има шанс да победи, ако следва стъпките на Руис от първия мач с Ей Джей. Но българинът трябва да накара Джошуа да влезе на размени. Пулев трябва да бъде агресор. Ако Антъни имитира стила на Владимир Кличко и играта му потръгне, шансовете за Пулев намаляват. Имам предвид „грозния“ и негативен стил. С много движение и бой от далечна дистанция, а когато става напечено – клинчове“, поясни Хатън.

Все още не се знае кога и къде ще наблюдаваме Джошуа – Пулев. Мачът беше насрочен за юни, но пандемията развали плановете.

twitter.com
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.