Начало Бокс WBC нареди Уайлдър и Джошуа веднага след Фюри в ранкинга си

WBC нареди Уайлдър и Джошуа веднага след Фюри в ранкинга си

WBC нареди Уайлдър и Джошуа веднага след Фюри в ранкинга си
0

Световният боксов съвет официално актуализира ранкинга си в тежка категория тази седмица и така Дионтей Уайлдър запазва позицията си на №1 след шампиона Тайсън Фюри, а Антъни Джошуа се позиционира на второ място в класацията.

Двамата се очаква съвсем скоро да финализират преговорите за сблъсък в близките месеци. Това означава, че един от тях ще се превърне в задължителен претендент за короната на „Циганския крал“. В случай, че това е „Бронзовия бомбардировач“, изглежда, че ще видим четвърти мач срещу Фюри, а, ако „Ей Джей“ триумфира, той най-накрая ще принуди Тайсън да го срещне на ринга.

Шампионът обаче не дава индикации, че е готов да се бие, с който и да е от тях. Той провали всички преговори с лидерите в дивизията през изминалата година и вместо това избра да даде шанс на Франсис Нгану в смесен сблъсък срещу бившия шампион на UFC, макар и по правилата на бокса. Тайсън Фюри също така отхвърли категорично възможността за четвърто издание на съревнованието си с Дионтей Уайлдър, а по адрес на Антъни Джошуа сипе единствено обиди в последните няколко години.

WBC все пак си запазва правото да притисне носителя на колана, ако той откаже прекалено дълго да го защитава срещу основните конкуренти.