Начало Бокс Херинг се прицели в нов връх
0

Херинг се прицели в нов връх

Херинг се прицели в нов връх
0

Световният шампион на WBO в категория „супер-перо” Джамел Херинг (23-2) се прицели в званието абсолютен №1. 35-годишният американец нокаутира миналата седмица Карл Фрамптън (28-3), с което сложи край на кариерата на ирландеца. Сега той иска да вземе пояса на Оскар Валдес (30-0), който е шампион на WBC. По думите му, това ще бъде стъпка към прибирането на всички титли, след което спокойно ще може да се оттегли.

„Винаги съм искал да спечеля още една титла. Знам, че Оскар Валдес има интерес към обединяване на поясите. С удоволствие ще се бия с него. Много хора знаят, че аз искам да се кача в горната категория (лека). Но ако бой с Валдес е възможен, то тогава няма да бързам в тази посока. Защото ми се отваря възможност да стана абсолютен световен шампион. Така че – нека да победя Оскар и да видим накъде ще ни отведе това. Ще бъде трудно да спечеля всички пояси в категорията. Но не е невъзможно. Това трябва да е цел на всеки боксьор и ако я осъществя, мога да се оттегля спокоен”, споделя Херинг.

За да стане абсолютен шампион обаче, американецът първо трябва да направи защита на пояса си. Той е задължен да се изправи срещу победителя от мача на Шакур Стивънсън (15-0) и Джеремая Накатила (21-1), които ще се срещнат на 12 юни. Проблемът пред Херинг е свързан и с разпръснатите в няколко човека пояси. Титлата на IBF в момента е вакантна, докато тази на WBA е притежание на Джервонта Дейвис (24-0).