Начало Бокс Хосе Бенавидес обещава война с Дани Гарсия

Хосе Бенавидес обещава война с Дани Гарсия

Хосе Бенавидес обещава война с Дани Гарсия
0

Тази събота Дани Гарсия ще направи своя дебют в полусредна категория срещу Хосе Бенавидес. На откритата тренировка преди сблъсъка, Бенавидес обеща да поднесе изненадата срещу Гарсия. Той беше придружен от своя брат Давид Бенавидес, който е световен шампион в суперсредна категория, както и от баща си – Хосе Бенавидес старши, който е и негов треньор.

Бенавидес ще се надява на шанс за титлата в близко бъдеще, ако успее да премине тежкото предизвикателство в лицето на Гарсия.

„Чувствам се страхотно и съм по-силен от всякога.“ обяви той. „Мога да се боксирам, мога и да се бия. Знам, че мога да направя всичко на ринга. Всички ще видите много силно представяне от моя страна.

„Подготовката ми върви отлично. Мотивиран съм до крайна степен. Брат ми Давид е тук и ми помага изключително много. Показва ми неща, които не мога да видя вътре в ринга.“

Бащата на Хосе се радва за безпроблемния лагер откъм контузии. Бенавидес отсъстваше дълго време от ринга, след като беше прострелян в крака по време на улична свада. Тогава докторите не му даваха особен шанс да се състезава и въпреки че коляното му го предаде в двубоя с Терънс Крауфорд, той явно е преодолял проблема и е готов за подвизи.

Давид Бенавидес също е оптимист за спортното бъдеще на брат си.

„Хосе е истински воин.“ каза той. „Той е такъв още откакто бяхме малки деца и нямам търпение да видите на какво е способен!“

„Винаги сме си давали много подкрепа. Сега вече сме по-зрели и това е моментът, за който винаги сме мечтали. Бием се на голямата сцена и се вълнуваме за всяко следващо предизвикателство.

Двубоят ще бъде и битка между двама видни представители на Латинска Америка. Бенавидес е с мексикански корени, а Дани Гарсия е роден в Пенсилвания, но родителите му са от Пуерто Рико. А когато имаме замесена латинска кръв, вечерта се очертава да бъде гореща.