Начало Джудо Ипон в продължението донесе бронз на национала Иван Симеонов

Ипон в продължението донесе бронз на национала Иван Симеонов

Ипон в продължението донесе бронз на национала Иван Симеонов
0

Иван Симеонов спечели бронзов медал от Европейската купа по джудо за младежи в Прага, Чехия. Това е първото му отличие в международен турнир от подобен ранг. На състезанието участват 222 джудисти от 29 държави.

В малкия финал на 60 килограма Симеонов победи Идал Фридман (Израел) с ипон в продължението за златна оценка.

Преди това състезателят на ЦСКА елиминира с вадзари австриеца Александър Клаус и с ипон Йотам Земач (Израел). На полуфинала отстъпи на бъдещия шампион Лени Линус Бурк (Германия), който постигна златна точка в продължението.

При 66-килограмите Виктор Скерлев стигна до репешажите, където отстъпи на германеца Марк Зимерман с ипон. Иначе талантът на „Шун джудо” стартира с успех срещу представителя на домакините Войтех Кубала и падна от Густав Броволд (Норвегия), и двете с ипон.

Другите ни двама национали в тази категория – Ален Христов и Боян Йотов, загубиха на старта.

Утре на татамито излизат Георги Колев (81), който започва с чеха Радек Готвалд, а Борислав Владов (90) очаква победителя от двубоя между украинец и словак.

На турнира участват 222 джудисти от 29 държави. След надпреварата младите ни таланти, водени от треньорите Красимир Христов и Свилен Скерлев, ще останат на лагер до 28 юли.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.