Начало Бокс Хръгович – Жан част от вечерта на Усик – Джошуа

Хръгович – Жан част от вечерта на Усик – Джошуа

Хръгович – Жан част от вечерта на Усик – Джошуа
0

Хърватинът Филип Хръгович ще се боксира срещу Жилей Жан, а победителят ще е главният претендент за титлата на IBF. Мачът ще е част от вечерта на Усик-Джошуа 2, в която един от заложените пояси е именно този на IBF.

Хръгович е бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио, а на професионалния ринг е с актив от 14 победи като 12 са с нокаут. Едва пет от победите му са минали след пети рунд. Силният хърватин се цели във високия ешалон от доста време. Според един от главните хора в MTK Global boxing – Кел Зауерланд Хръгович е един от най-отбягваните боксьори в тежка категория.

Ако погледнете към опонентите, които бяха поканени за негови съперници, ще видите, че той наистина принадлежи към най-добрите в категорията. Никой не иска да се бие с животно като него. Той загуби близък човек и това е единствената причина все още да не е бил претендент и да не е започнал да управлява дивизията.

„Жан беше единственият достатъчно мъж да застане срещу него, но независимо дали ще е той или друг от топ 15, изходът ще е един и същ. Ей Джей и Усик имат тежък мач един срещу друг, но не се бъркайте – най-трудното тепърва предстои.“

Жан също е медалист от Олимпийски игри – печели сребро в Пекин през 2008г. При професионалистите е непобеден като има 24 победи, 19 от тях с нокаут.

Това ще е вторият мач за определяне на претендент в една вечер. В другия Калъм Смит ще се бие с Матийо Бодерлик за да определят кой ще се бие за колана на WBC в лека тежка, който в момента се държи от Артур Бетербиев.