Начало Граплинг и BJJ Повишиха Роджър Грейси в пети дан черен колан в бразилското джу джицу

Повишиха Роджър Грейси в пети дан черен колан в бразилското джу джицу

Повишиха Роджър Грейси в пети дан черен колан в бразилското джу джицу
0

Величието в бразилксото джу джицу и събмишън граплинга – Роджър Грейси, бе повишен в пета степен черен колан. 40-годишният бразилец, който е считан от мнозина за един от най-успешните „ги“ състезатели, е внук на създателя на бойното изкуство Карлос Грейси.

Роджър получи петата линия на колана си от баща си Маурисио Гомес, който е притежател на т. нар. „коралов колан“ – осма степен.

Роджър Грейси е член на Залата на славата на ADCC, 10-кратен световен шампион по бразилско джу джицу с кимоно и без кимоно на Международната федерация по бразилско джу джицу (IBJJF).

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Roger Gracie (@rogergracie)

Правилника на Международната федерация по бразилско джу джицу повелява, че даден състезател трябва да има и да обучава черни колани поне три години преди да бъде повишен в 1, 2 или 3 степен. За да стигне дан 4, 5 и 6 трябва да са минали поне 5 години от последната степен.

Своят пръв черен колан Грейси получава през 2005-та от своя чичо Карлос Грейси-младши, който също е коралов колан.

Роджър Грейси е бивш шампион на „ONE FC“ в лека тежка категория, а професионалният му актив в браизлксото джу джицу е меко казано впечатляващ – 76 победи (62 чрез отказване на противника) и 8 загуби (всяка една по точки).