Еди Хърн, който е мениджър на Антъни Джошуа, заяви в интервю за „The Sun“, че сблъсъкът между световния шампион по бокс в тежка категория във версиите WBA, IBF и WBO и Кубрат Пулев най-вероятно ще се състои през ноември.

„Мисля, че мачът срещу Пулев ще се случи през ноември“, заяви Хърн, като допълни, че двубоят по всяка вероятност ще бъде с публика във Великобритания.

Хърн коментира и контузията на Антъни Джошуа. Боксьорът беше заснет с шина на коляното на левия крак.

AJ има незначителен проблем в коляното, което беше превързано, но скоро ще бъде добре и няма да има проблеми с датата. Затова очаквам срещата да бъде около ноември. Не е приятно да се придвижваш с патерици, но контузията няма да повлияе на кариерата му през 2020 година и въобще. След 3-4 седмици, когато сме сигурни, че всичко е наред, той ще поднови тренировки. Той усещаше някакво придръпване в коляното. Направихме скенер. Няма нужда от операция, което е добра новина. Просто той трябва да бъде внимателен, да избягва тичането и тежките натоварвания през следващите няколко седмици“, сподели промоутърът.

Припомняме, че „Кобрата“ е номер 1 и задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Титлата държи Антъни Джошуа като двамата трябваше да се изправят един срещу друг. Двубоят беше насрочен да се състои за 20 юни на стадиона на футболния отбор Тотнъм, но бе отложен, заради пандемията от коронавирус. Новата дата – 25 юли, на която трябваше да се срещнат двамата на ринга, също пропадна и за момента не е ясно кога ще се състои сблъсъкът.