Начало Бокс Юбанк срещу Бен близо 30 години по-късно

Юбанк срещу Бен близо 30 години по-късно

Юбанк срещу Бен близо 30 години по-късно
0

Има огромна вероятност да видим мач между Крис Юбанк младши и Конър Бен. Няколко източника споделят информацията, че сделката е почти подписана като дори се говори за определена дата – 08.10. в Лондон, Англия.

Бащите на двамата боксьори си спретнаха една от най-големите и касови вражди в историята на британския бокс. Крис Юбанк и Найджъл Бен се срещнаха в два двубоя като Юбанк взе първия, а втория беше отсъден като равенство.

Сега съперничеството им ще премине в ръцете на тяхното поколение. Мачът ще трябва да се играе на неутралните 71кг. Конър Бен никога не се е бил извън полусредна и ще трябва да качи няколко килограма за да се впише в категорията, а пък Юбанк младши ще трябва да свали и то не малко. По негови думи той е с предсъстезателно тегло от около 77кг., което значи, че ще трябва да смъкне поне 5кг. Ръстовото предимство също е за Юбанк, което кара мнозина да смятат, че мачът е грешка за Бен.

Юбанк така и не успя да се бие с царете в неговата категория, но в актива си има само две загуби от Били Джо Сандърс и Джордж Груувс. В последните си шест двубоя е записал само победи.

Конър Бен е с безпогрешен актив от 21 победи като 14 е спечелил с нокаут. От по-именитите му съперници можем да назовем Самуел Варгас, Крис Алджири и Крис Ван Херден. Макар нито един от тях да не е първа младост, все пак са бойци от топ ешалона.

Крис Юбанк и Найджъл Бен са може би най-големите звезди на великобританския бокс през 90-те. С коренно различно поведение – Юбанк шоуменът, който вдъхновява младия Принц Насим Хамед, обичащ контраатаките срещу агресивния побойник Нейджъл Бен. Двамата подписват договора за мача им в телевизионно студио, което допълнително наелектрезира острова. След победа за Юбанк и равен в реванша, неосъществената им трилогия е тема на отделен материал.

тагове: