Начало Бокс Загуба за Красимир Джуров на старта на Европейското в Пореч
0

Загуба за Красимир Джуров на старта на Европейското в Пореч

Загуба за Красимир Джуров на старта на Европейското в Пореч
0

България откри със загуба участието си на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години в Пореч (Хърватия). В категория до 63.5 кг Красимир Джуров допусна поражение в много оспорвана среща с 2:3 съдийски гласа на Ерик Сучи от Чехия. Младият ни талант допусна обрат в мача, след като спечели първия рунд.

В понеделник на ринга ще видим още двама наши национали. Венсан Киркоров (67 кг) ще се изправи в следобедната сесия на програмата, която стартира от 15:00 часа, срещу Недас Гудомскас от Литва. Във вечерния сеанс пък Марио Митев (86 кг) ще срещне друг представител на прибалтийската държава – Арас Дуденас.

Честта на България в Пореч ще защитават още шестима наши национали. Носителят на Купа „Странджа“ Радослав Росенов (60 кг) ще почива на старта и във втория кръг ще срещне Артур Сахакян (Армения). Мачът им е на 17 март. Кристиян Николов (80 кг) също пропуска първия кръг, а във вторник го очаква двубой с Градус Краус от Нидерландия. Отново тогава Рами Киуан (75 кг) ще мери сили с германеца Марсел Манголд. В категория до 48 кг Ергюнал Себахтин ще боксира на 1/4-финал срещу Падрейг Дауни от Ирландия на 19 март. Ясен Радев (54 кг) ще започне участието си с мач на 17 март срещу Ибраим Букедем от Франция. По същото време Николай Маринов (57 кг) ще срещне Хуан Морено от Испания.