Начало Бокс Жоел Арате доволен от представянето на националите ни в Италия

Жоел Арате доволен от представянето на националите ни в Италия

Жоел Арате доволен от представянето на националите ни в Италия
0

Старши треньорът на националния ни тим по бокс за мъже – Жоел Арате, постави добра оценка на представянето на нашите състезатели на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия.

България класира трима състезатели на полуфиналите, като Ергюнал Сабри (49 кг), Ясен Радев (52 кг) и Мелис Йонузова (69 кг) спечелиха бронзови отличия. Страната ни бе представена от общо 7 боксьори, като нашите завършиха на осма позиция по отношение броя на медалите в крайното класиране.

„Това Европейско първенство трябваше да ни покаже на какво ниво се намираме по пътя към голямата цел – Олимпийските игри в Париж 2024. Смятам, че както при мъжете, така и при жените се представихме добре. Имаме голям потенциал, който трябва да развием в следващите три години.

„Някои от състезателите разгърнаха възможностите си, от други очаквахме малко повече, защото работим заедно вече няколко години“, коментира след края на родното участие Арате.

Кубинецът отличи специално Ясен Радев, който дебютира на такъв форум с бронзово отличие.

„Той е по-малък с 2-3 години от останалите, но показа висока класа и не мога да не го отлича. Като цяло съм доволен, защото зад нас по медали се нарежда страна като Англия, което е показателно за изключително високото ниво на турнира.

„Ние бяхме само със 7 състезателя, а взехме 3 медала. Имаше отбори с пълни групи във всяка категория, които са около нас по отношение спечелените отличия. Има още какво да се желае, но трябва много да се работи и да се развиваме, за да не изпуснем контрола“, констатира още Арате.

Европейското първенство в Розето приключва днес, а родните национали се завръщат от Италия утре.