Начало Интервюта Александър Славков: Имаме проблем с ползването на базите (ВИДЕО)

Александър Славков: Имаме проблем с ползването на базите (ВИДЕО)

Александър Славков: Имаме проблем с ползването на базите (ВИДЕО)
0

Александър Славков е президент на Българска федерация шотокан карате-до. Той даде специално интервю за Boec.BG след Държавното индивидуално и Държавното отборно първенство. Славков разкри един огромен проблем, пред които са изправени клубовете по шотокан.

– Г-н Славков, успяхте да проведете Държавното първенство по шотокан, въпреки проблемите с пандемията. Чисто организационно какво ви костваше, предвид проблемите с пандемията.

– По-скоро да мотивираме клубовете, за да могат те да мотивират своите състезатели. Защото много дълго време те не бяха се състезавали, дори не можеха да влизат да тренират в залите. Общо взето това беше най-голямото ни притеснение. Иначе за самото организиране на първенството, нямахме никакви проблеми. Правим го и без публика, залата беше уговорена от доста дълго време. Нямахме проблеми с организацията.

– Какво видяхте в залата сега, като представяне на състезателите?

– Първо, имаме по-малко състезатели, което и очаквахме. Дори и в момента имаме клубове, които не могат да си ползват залите, тъй като техните бази се намират в училища, а те са затворени. Имаме доста училища, които ползваме за подготовка и сега не можем да влезем в тях. Това се отразява най-много. Но ме радва, че нивото е запазено като цяло. Доскоро се надявахме, че ще можем да играем на Европейско първенство, което беше насрочено за месец октомври. Така че все пак бяха положили някакви усилия състезателите, особено класните.

– Разкажете повече за този проблем с училищата и салоните, които не можете да ползвате?! Някакви стъпки предприели ли сте, за да излезете от тази неприятна ситуация?

– Подготвяме писмо, което да бъде в полза на Министерство на спорта, а те да го отправят към Министерство на здравеопазването и да ги запознаят с проблема ни. Тъй като има насоки, които са „спуснати“ към Министерство на образованието, с които самите директори тълкуват ползването на спортните бази кой-както си иска. Едни ни пускат, други – не. Реално 85 процента от клубовете ни ползват такива бази и така дейността ни на практика е спряла. Не само на нашата федерация, а и на много други.

– Знаели се за кога се отлага Европейското първенство в Словения?

– Като цяло отпадна. Първоначално трябваше да бъде Световно първенство. Преорганизираха го за Европейско, а сега изцяло отпада. Така че тази година това Държавно първенство ще е последното ни официално състезание, като имаме два турнира до края на 2020-та.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.