Начало Карате Парични бонуси за СК „Сила“ след две отборни титли от държавното

Парични бонуси за СК „Сила“ след две отборни титли от държавното

Парични бонуси за СК „Сила“ след две отборни титли от държавното
0

С парични бонуси и шумно парти Спортен клуб „Сила“ отпразнува двете отборни титли от Държавното първенство по шотокан карате-до, което се проведе през миналия уикенд в столичната зала „Асикс Арена“.

Най-младият представител сред клубовете (б.р. – създаден през 2019 г.) на Българска федерация шотокан карате-до записа отлично представяне още при първото си участие в националното първенство. Тимът бе представен от 9 състезатели – четирима при мъжете и една дама при жените, както и четирима при подрастващите (12-16 г.). Равносметката след изиграването на финалите е 7 призови места – 2 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медал.

СК „Сила“ стана първи в отборната дисциплина кумите, 12-13 г.

Най-голяма радост и гордост за СК „Сила“ дойде от двете отборни титли – кумите при мъжете и във възрастовата категория 12-13 г. При малките с конкуренцията се справиха Ангел Ангов, Ерен Ахмед и Алтай Али. А при мъжете на първа позиция триумфираха състезателите Александър Христов, Петър Петров, Пламен Мошеков и Живко Валеров.

Злато и при мъже-отборно

Достойното представяне на Държавното първенство накара спонсорите на СК „Сила“ да изненадат приятно каратеките и да възнаградят техните усилия не само с медалите, които спечелиха, но и с парични бонуси. По време на последната седмична тренировка на тима, отборът бе събран на кратка церемония, на която присъстваха националният селекционер Димитър Тодоранов, един от благодетелите на отбора – Васил Антонов, както и старши треньорът Силвестър Гьолски. Те поговориха с младите състезатели, като им отправиха пожелания и съвети.

Европейският, балкански и многократен национален шампион Димитър Тодоранов поздрави състезателите и каза, че ще разчита на тях в националния, след като са се доказали като бойци.

„Този успех е изключителен, предвид краткото време на съществуване на клуба. Ако „Сила“ продължава да се развива по този начин, до 1-2 години ще бъде водещ в българското карате като цяло“, посочи един от най-изявените ни представители в този боен спорт Димитър Тодоранов.

Един от спонсорите на клуба – Васил Антонов, също бивш каратист, изнесе мотивираща реч пред отбора.

„Следвайте пътя на карате! Не гледайте на него само като физическа практика, но и като на духовно, ментално обучение. Никога не казвайте „не мога“! Това е силна дума, казана от слаби хора. И помнете японската поговорка, която гласи: ако не познаваш себе си и не познаваш противника си – загубил си битката, ако познаваш себе си, но не познаваш противника си – шансовете ти са 50/50. Ако познаваш и себе си, и противника си – тогава ще си победител“, заяви Антонов, който е управител на „City Build Studio Ltd“.

След отправените препоръки, Тодоранов и Антонов връчиха пликовете с парични премии на състезателите. За сплотяване на колектива бе организирано и парти в столичен клуб, където отборът заслужено отпразнува успеха си.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.