Начало Карате Азерка спря Ивет Горанова на 1/4-финалите на Европейското

Азерка спря Ивет Горанова на 1/4-финалите на Европейското

Азерка спря Ивет Горанова на 1/4-финалите на Европейското
0

Голямата звезда на българското олимпийско карате – Ивет Горанова остана на крачка от възможността да атакува медалите на Европейското първенство в Пореч, Хърватия. Националката ни достигна до 1/4-финалите в категория до 55 килограма, където за съжаление бе спряна от представителката на Азербайджан Илаха Гасимова. Преди това Ивет постигна победи над австрийката Хинтерсер с 2:0, както и над португалката Силва с 5:2 точки. В сблъсъка с Гасимова обаче Горанова не успя да наложи волята си и отстъпи с 1:8. Азерката загуби полуфинала и така Ивет не бе изтеглена поне на репешажите.

Кристина Свиленова пък зае седмо място при 50-килограмовите. Тя победи в първия кръг швейцарката Карс с 3:2 точки, а във втория отстъпи на Арапоглу (Турция) с 0:6. Туркинята достигна до финалите и изтегли Свиленова на репешаж, където нашето момиче загуби с 0:10 от Перфето (Италия).

При мъжете Пламен Диков (60 кг) победи азербайджанеца Фарзалиев с 5:2, след което отстъпи със същия резултат на руснака Оганисян. Васил Ривов (67 кг) падна още в първия си мач от унгареца Тадиси с 0:4 точки.

В петък България ще бъде представена на отборното състезание по кумите при дамите. Нашите ще са в състав Александра Стублева, Ивет Горанова и Кристина Свиленова, като в първия кръг се изправят срещу Сърбия. В събота по обед е финала на Стублева (+68 кг), който е исторически за българското олимпийско карате.

Александра Стублева с исторически успех за родното карате