Начало Карате Ивет Горанова с хеттрик от награди

Ивет Горанова с хеттрик от награди

Ивет Горанова с хеттрик от награди
0

Ивет Горанова продължава да се радва на страхотен успех и признание през тази година. Олимпийската ни шампионка в категория до 55 килограма на каратето получи приза за Спортист №1 на месец ноември в анкетата на Пресклуб „България“.

Тя бе отличена за бронзовия медал, който спечели от Световното първенство в Дубай. Наградата за най-добър треньор пък бе връчена на нейния наставник Ангел Ленков. С 19 гласа Горанова изпревари Мария Оряшкова (4) и сестрите Стефани и Габриела Стоеви (1). Ленков заслужи отличието при треньорите с 11 гласа, а Топ 3 оформиха Мартин Коста Бланко (9) и Кристина Ташева (3).

За Ивет това е трета награда Спортист на месеца от Пресклуб „България“. „Благодаря за признанието. За мен това е трета такава награда. Очаквам и церемонията за Спортист на годината. За мен би било голяма чест, ако спечеля първото място. Много от българските спортисти се помнят с този приз и за мен би било голямо признание“, каза Горанова.

Тя ще започне по-тежки тренировки за следващия сезон след Нова година, като ще води обща физическа подготовка в Плевен. „Европейското първенство, което предстои догодина е голямо предизвикателство за нас. Надявам се да се върнем с повече от една титла. И на Световните игри ще се борим за първото място“, коментира треньорът на Ивет – Ангел Ленков.