Начало Интервюта Антон Петров пред Boec.BG: Следващата година ще е oще по-добра за мен

Антон Петров пред Boec.BG: Следващата година ще е oще по-добра за мен

Антон Петров пред Boec.BG: Следващата година ще е oще по-добра за мен
0

Най-добрият български муай тай боец Антон Петров сподели специално за Boec.BG как оценява представянето си на ринга и професионалните си планове за следващата година. Българският лъв се завърна към мачовете пред родна публика тази година, като стъпи в битка на три пъти в родния си град София. През януари месец той взриви Арена Армеец на бойния спектакъл SFC 6, когато победи англичанина Лиам Макграндълс. Това беше първа изява на Петров в България от 8 години насам. Петров записа и още две победи в столицата ни в края на годината на събитията Muay Thai World Grand Prix KGP и Grand Fight Arena 1.

Ето как Петров оценява годината, в която той се завърна към муай тай битките в България:

-Kак оценяваш тази година за себе си на ринга и извън него?

-Тази година за мен беше като завръщане на ринга. Имах малко пауза преди това, но през 2018 г. нямам загуба и съм сигурен, че следващата година ще е още по-добра. В личен план всичко е наред. Семейството ми е добре и е до мен.

-През 2018г. ти записа няколко победи пред родна публика. Коя от победите ти в София те зарадва най-много?

-Направих 3 двубоя в България тази година. За мен те бяха много големи предизвикателства, защото не се бях бил пред родна публика от 8 години. Всяка победа е еднакво важна за мен.

-На ринга ти се изправяш сам срещу опонентите си, но знаем, че извън него твоят баща те подкрепя с всички сили. Той ли е твоята мотивация? Има ли някой друг на когото искаш да благодариш за помощта в тренировките и ежедневието ти?

-До мен са много хора. Моите треньори са Веселин Веселинов и баща ми Сергей Петров. С Веселин тренираме вече 10 години заедно. Той ме познава много добре и знае моя стил на ринга. Не пропускам и Кирил Пенджуров, който ме надъхва и мотивира много преди мачовете ми. Много съм им благодарен, защото ние сме много повече от отбор.

facebook.com

-Освен по правилата на муай тай, тази година се състезава и в стил К-1. Как оценяваш адаптацията си към този стил, когато не можеш да използваш едни от най-силните си оръжия?

-Моят стил е муай тай, но не ми е проблем да се бия и К-1.

-Смяташ ли да промениш нещо в тренировките си през следващата година, за да постигнеш целите си?

-За тренировките ми мислят моите треньори. Ще тренирам още по-здраво и ще съм в още по-добра форма в 2019 г.

facebook.com

-Можем ли да очакваме да се състезаваш и в още един стил – бокс или ММА?

-Аз много харесвам бокс. Ако имам свободно врем,е може и да се подготвя за някой мач по правилата на бокса. За ММА още не съм мислил.

-Какво би пожелал на феновете на бойните спортове, които четат това интервю в Boec.BG?

-Пожелавам на всички хора и феновете на бойните спортове да са здрави, защото това е най-важното. Да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват.

 

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".