Начало Кикбокс и муай тай Даниел Илиев попиля поляк в кикбокс с малки ръкавици (ВИДЕО)

Даниел Илиев попиля поляк в кикбокс с малки ръкавици (ВИДЕО)

Даниел Илиев попиля поляк в кикбокс с малки ръкавици (ВИДЕО)
0

Даниел Илиев направи впечатляващ дебют в зрелищната бойна гала EFM Show в Полша. Един от най-добрите български кикбоксьори победи местния боец Дамян Остеп с единодушно съдийско решение след 5-рундова битка (с продължителност на рунда по 2 минути). Двамата играха по кикбокс правила (К-1), но с малки ръкавици.

Илиев, който има кариера в ММА (5-3-1), влезе в клетката срещу бивш представител на една от най-силните вериги за смесени бойни изкуства ACA. „Белия тигър“, както наричат Остеп, има равен баланс 3-3 в ММА.

В ъгъла на Илиев застанаха Антон Петров и Евгени Василев.

Българският боец започна много уверено в срещата, като в първия рунд изтормози дясната страна на противника си с мощни кикове. И двамата не се втурнаха в размени с юмруци в началните секунди, но видимо Остеп понасяше щети по тялото си от ударите с крака на Даниел. В първите две части Илиев категорично бе по-техничният и активен състезател.

Третият рунд тръгна по-добре за поляка, който дори пусна кръв на Илиев след няколко размени на юмруци. Остеп опита да притисне съперника си, но и в този момент българинът запази достатъчно безопасна дистанция.

Колебливите 2 минути в третата част бързо се изпариха в кратката почивка и с подновяването на играта Илиев показа със спининг бекфист, че е дошъл за победа. Последваха много тежки финални секунди за Дамян Остеп, който бе силно разклатен с едно дясно кроше, а само гонгът го спаси от прекратяване на срещата преждевременно.

Стигна се до пети рунд, в който Илиев отлично засрещаше опитите на опонента си за атака с десен прав и дясно кроше. След изтичането на времето с единодушно съдийско решение победа бе за Даниел Илиев.

„Благодаря на EFM, че ме приеха в тяхната организация. Хубаво е да правя това, което най-много обичам“, бяха първите думи на българския боец. След кратката му реч, в клетката влезе и следващият му противник. Полската верига анонсира, че на 5-ти юни в столичната зала „Арена Армеец“ Илиев ще се изправи срещу Радек Пачурски.