Начало Senshi Ернесто Хуст разкрива, защо залага на физическите тренировки по време на KWU SENSHI лагерите (ВИДЕО)

Ернесто Хуст разкрива, защо залага на физическите тренировки по време на KWU SENSHI лагерите (ВИДЕО)

Ернесто Хуст разкрива, защо залага на физическите тренировки по време на KWU SENSHI лагерите (ВИДЕО)
0

KWU SENSHI лагерите се утвърдиха, като едно от най-добрите места за развитие на бойните умения на спортистите у нас, защото сред инструкторите винаги са истински легенди от ранга на Ернесто Хуст. Екипът на Boec.bg се срещна с него по време на последния подобен лагер във Варна, за да разбере повече за неговия личен подход към тренировките с младите атлети.

Когато правя тренировки тук, залагам повече на физическата, а не на психическата страна. Не искам да притискам участниците прекалено много в ума, а повече в кондиционната им подготовка“, сподели „Mr. Perfect“.

Забелязахме, че често в спарингите има сериозна разлика в ръста и килограмите на състезателите. Това по-често може да бъде проблем извън ринга, но нерядко и между въжетата се срещнат сериозни разминавания най-вече в ръста на съперниците. По тази причина е важно още на тренировка всеки да е готов и да е опитал лично разликата.

Семи Шилт, например, е толкова висок, че винаги е имал предимство. В такива случаи трябва да дадеш всичко от себе си. Затова тук често правим подобни разлики, но гледаме по-големите бойци да не отпускат прекалено много силата си“, обясни Хуст.

Попитахме го още, дали не е време да гледаме повече женско участие на професионалните SENSHI галавечери, тъй като доста млади момичета и зрели жени идват на лагерите, за да тренират наравно с всички останали. Нидерландецът призна, че би му било интересно, ако това се случи, защото сам вижда потенциалът сред част от гостите по време на тренировки.

Следващият KWU SENSHI лагер ще бъде между 19-21 април, когато ще се проведе и 21-вото издание на международната бойна галавечер SENSHI.