Начало Кикбокс и муай тай Конфедерацията по кикбокс с апел: Не затваряйте залите за деца!

Конфедерацията по кикбокс с апел: Не затваряйте залите за деца!

Конфедерацията по кикбокс с апел: Не затваряйте залите за деца!
0
Българска конфедерация по кикбокс и муай тай излезе с Отворено писмо до Министерски съвет, Министерство на здравоопазването и Министерството на младежта и спорта по повод решението от тази нощ (23:30 на 27-ми ноември) за частичен локдаун на страната. В него се включва забрана за спортни тренировки и състезания за лица под 18 години. Това провокира Управителния съвет на кикбокс централата да се обърне към управляващите с апел. Boec.BG споделя цялото писмо без редакторска намеса.

Уважаеми г-н Борисов, министър-председател на Република България
Уважаеми г-н Ангелов, министър на здравеопазването
Уважаеми г-н Кралев, министър на младежта и спорта,
Бихме искали да изразим своята позиция и молба към Вас да обърнете внимание при вземане на решенията, свързани с допълнителните мерки.
Ръководството на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай винаги е подкрепяло усилията на правителството в борбата срещу разпространението на COVID–19 и стриктно спазваме всички разпореждания и протоколи.
Ние смятаме, че спортът е едно от средствата за справяне с коронавируса, тъй като не само изгражда физическите качества на подрастващите, но също така учи на дисциплина.
Доказано е, че спортистите са в пъти по-устойчиви срещу разболяване и, че спортът е не просто занимание в свободното време, а води до по-здравословен начин на живот. Повечето от нас са тествани многократно във връзка с различните прояви в страната и извън нея. Доказано е, че спортът огромна роля за справяне с депресивни състояния, помага за тонуса, за преодоляване на проблеми от всякакъв характер.
Сред останалите положителни качества на спорта са:
• Укрепване на сърцето;
• Регулиране на кръвното налягане;
• Подобряване на храносмилането;
• Заздравяване на костите;
• Повишаване на имунитета;
• Премахване на стреса;
• Възпитаване на характера;
Следим в развитие какво се случва със спорта в световен мащаб и това, което ни прави впечатление, е че дори за миг не е спрял. Провеждат се множество спортни мероприятия макар и при закрити врати без публика, но във всички възрастови групи.
Молбата ни към Вас е да не допускате да бъдат затворени спортните зали за малки и подрастващи. Не позволявайте децата да бъдат дискриминирани, защото в тях е нашето бъдеще. Спортната зала е единственото място, в което те имат възможността да изразходват натрупаната енергия в правилната посока и да укрепнат, както физически, така и психически.
Като отговорни хора и ръководители на представляваната от нас организация заявяваме, че всички мерки преди, по време и след тренировки ще се спазват стриктно.
Последно, но не и по значение, бихме желали да вземете под внимание, че имено спортът е най-красивия посланик на страната ни по целия свят. Предстоят много Световни и Европейски първенства във всички спортове и всички възрастови групи. Спирането на спорта в България ще нанесе огромна щета за всички и ще ни постави в изключително трудна позиция месеци, а може би и години наред.
С Уважение:
Управителен съвет на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.