Начало Кикбокс и муай тай Отворено писмо от Станислав Бахчеванов

Отворено писмо от Станислав Бахчеванов

Отворено писмо от Станислав Бахчеванов
0

Един от най-признатите специалисти у нас – Станислав Бахчеванов, публикува отворено писмо по повод освобождаването му от поста старши-треньор в националния отбор по кикбокс на България.

Както по-рано съобщихме, Бахчеванов вече няма да заема позицията на главен селекционер, тъй като няма необходимия лиценз за това.

Бахчеванов зае този пост заедно с Владимир Вълев-Питбула през 2019-та, като също така двамата бяха назначени за членове на Управителния състав на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

Публикуваме писмото на г-н Бахчеванов без редакторска намеса:

„Отворено писмо

Здравейте,
аз съм Станислав Бахчеванов, Вие ме познавате. Познавате ме като човек, личност, треньор, член на Управителния съвет на БККМТ, национален треньор. Преди вече две години Вие ми се доверихте да Ви представлявам в управителния съвет на БККМТ. Оттогава съм се стремял да изпълнявам всички поети от мен задължения с нужния респект и отговорност. Аз съм от по-старото поколение в тази организация и все още вярвам в принципи като честност, справедливост, уважение……!
Уви, от известно време насам срещу мен се води кампания за „уронването на престижа и авторитета ми“, както биха се изразили някои.
През годините, в който работех като национален треньор по кикбокс, дадох всичко от себе си за развитието на спорта и формирането на младото поколение. Не делях никои на наши и ваши и всячески се борех против това разделение със задкулисни сили. През първата си година съм работил без трудов договор. Месечното ми възнаграждение бе в размер на 200.00 лв. През втората година с много мъки получих граждански договор за национален треньор по Муай Тай и изпълнявах функциите на незнайно кой треньор на националния отбор по кикбокс със заплащане в размер на 400.00 лв. През тези години не съм се облагодетелствал по никакъв начин от заеманите от мен постове. Дори мога да кажа, че бях лъган най-безочливо, както и много други от Вас по „Програмата за развитие на спортните клубове“ на ММС.
Заявявам, че решенията на управителния съвет са манипулирани и в повечето случаи са във вреда на спортните клубове или техните представители. За тази цел протоколите от управителните съвети не се публикуват и не достигат до членовете на БККМТ. На последното събрание провело се на 13.01.2021 г. в град София, всички решения взети чрез гласуване на това събрание бяха подменени, както като ред, така и като смисъл, без знанието и одобрението на част от присъствалите. Освен това се вземат еднолично финансови решения и се изразходват средства без отчет на принципа “Владо предлага, Галин плаща“. Последният пример е закупуването на поставения в Спорт Палас уред „мастер бокс“, за който и до днес няма финансови документи или отчет, а ние останалите научаваме за това от социалните мрежи. Какви членове на управителен съвет сме ние и как да защитаваме вашите интереси? В този ред на мисли, който е предлагал да се извърши финансов одит веднага му е поставян ултиматум да си подаде оставката като член на УС.
Системно се потъпква Уставът на БККМТ, както и разпоредбите на ММС, а също и на други властимащи органи.
За това предлагам да бъде избран Контролен съвет, както е упоменато в Устава за да има контрол, а не шуробаджанащина. Предлагам националните треньори да бъдат избирани от Общото събрание. Смятам, че представителите на клубовете са най-компетентни в правото си да избират национален треньор.
На провелия се лагер на националния отбор от 30.10-8.11.2020 г. аз бях положителен с COVID-19 и естествено не присъствах с цел опазване здравето на състезателите. Владимир Вълев взе участие в лагера само за 4 дни, след което изостави отбора и отиде на почивка със семейството си, като заниманията се водеха от човека конфедерация Галин Димов.
На провелото се световно първенство в Анталия, Вълев дори не благоволи да присъства.
Задавам въпрос как, кога и защо аз съм освободен през 2021 г. Кой предложи моето освобождаване и кой гласува за това? Кой и кога предложи Владимир Вълев и реши да бъде официално назначен за национален треньор, като нито той, нито аз имаме необходимия лиценз, а именно висше образование необходимо за длъжността национален треньор. И не е ли това конфликт на интереси със заеманата от него длъжност като Народен представител?
Може би някой от вас ще ме попитат защо хора които съм създал, тренирал и дал им пътя в нашия спорт сега злоупотребяват с доверието ни и се облагодетелстват от получената власт.
И аз бях заблуден и манипулиран като всички Вас от тези лица, които не искам вече да назовавам по име. Пиша всичко това, защото искам да знам кой и как в нашата конфедерация еднолично обвинява, решава и наказва, без да се съобразява и взима решение без поне да ни уведоми. Мисля, че сред нас има достатъчно доказани компетентни и авторитетни треньори, които могат да заемат длъжността треньор на националния отбор с решението на всички треньори на клубове, а не от шепа хора сред които има и такива, които си нямат ни най малка представа какво е призванието да бъдеш треньор, камо ли голямата отговорност и себеотдаване да си треньор на националния отбор.
С уважение: Станислав Бахчеванов“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.