Начало Senshi Семи Шилт: Онлайн тренировките са новата реалност

Семи Шилт: Онлайн тренировките са новата реалност

Семи Шилт: Онлайн тренировките са новата реалност
0

Онлайн тренировките са новата реалност и бъдещето. До това заключение стигна световното кикбокс величие Семи Шилт в интервю за международния боен портал Fight sport“. Четирикратният шампион в тежката категория на К-1 провежда дистанционна тренировка, организирана от родната верига SENSHI, в последните шест поредни съботни дни.

„Странно е да даваш инструкции през телефона, но може би това е новата реалност и ние трябва да я приемам. Предимствата на домашната тренировка е, че не губиш време в пътуване до залата. Мисля, че това е страхотно! Може би това е бъдещето“, коментира гигантът, който има статистика на професионалния ринг от 43-6-1.

По време на изолацията заради COVID-19 Семи Шилт имам възможност да тренира дистанционно с бойци от България, Унгария, Германия, Беларус, Колумбия, Бангладеш и други точки на света.

„Получавам много позитивен отзвук. Хората, които се включват в тренировките са доста отворени за нови идеи. Те не приемат негативно ситуацията, а си казват: „добре, не можем да тренираме в зала, трябва да намерим други начини“. Мисля, че това е много добре!“, посочва нидерландската легенда.

Интервюто може да чуете ТУК.

Бившият шампион в тежка категория GLORY и настоящ рефер на SENSHI провежда своя тренировъчен клас FIGHT GAME Academy чрез SENSHI и платформата ZOOM. Тази инициатива помага на бойци от различни точки на света да поддържат във форма и да останат позитивни чрез практикуването на киокушин и кикбокс. А какво съветва бойците Шилт?

„Учете техниките! По мое мнение кикбоксът и боя са две различни неща. За боя трябва да имате определена психологическа нагласа. Това е нещо, което не можеш да научиш, но може да научиш техниките в боя. Мисля, че техниките са най-важното нещо в този спорт“, коментира Шилт.