Начало Кикбокс и муай тай Верхувен подкара една от най-бързите коли в света (ВИДЕО)

Верхувен подкара една от най-бързите коли в света (ВИДЕО)

Верхувен подкара една от най-бързите коли в света (ВИДЕО)
0

Рико Верхувен, който е световен шампион в тежка категория в GLORY (най-известната кикбокс организация в света), подкара една от най-бързите коли в света – McLaren 720S. Той изпробва най-новия модел на автомобилната компания – McLaren 720S Spider на полигон. До него в колата беше неговата приятелка Наоми ван Бийм.

Припомняме, че наскоро Верхувен навърши 33 години. По тази причина той получи изненадващ подарък от един от спонсорите си – Ducati Benelux. Представител на компанията посети легендата на кикбокса на неговия адрес, изненадвайки го със страхотен нов пистов мотор.

Дни след това стана ясно, че нидерландският боец ще се впусне в ново спортно предизвикателство. Той ще се състезава на 29 октомври в спортно-развлекателно шоу, наречено „HIT IT“.

Все още не е ясно какъв ще бъде ангажиментът на Верхувен като двубои за тази година в GLORY.

Припомняме, че Рико Верхувен спечели три годишни класации – „Най-добър кикбоксьор на годината“, „Най-добра битка на 2021 година“ (трилогията с Джамал Бен Садик) и „Най-добрите акценти/моменти за 2021 година“ в GLORY.

През 2021 година 195-сантиметровият нидерландец спечели турнир в тежка категория, надделявайки последователно над Хесди Хергес и над Тарик Хбабез.

През октомври Верхувен трябваше да спори с Алистър Овърийм, който се завърна в кикбокса, но двубоят пропадна.

Мястото на Овърийм зае Джамал Бен Садик. Това беше и трети двубой между тях.

„Краля на кикбокса“ надделя над 205-сантиметривия си опонент с технически нокаут в четвъртия рунд на събитието Glory 79: Collision 3. За Верхувен това беше десета поредна защита на титлата в тежка категория.

С успеха си в главния мач на бойното шоу в Амстердам (Нидерландия) шампионът спечели и трилогията си с Бен Садик. До момента двамата си бяха разменили по една победа.