Начало ММА 12-годишна изуми с дебют в ММА (ВИДЕО)
0

12-годишна изуми с дебют в ММА (ВИДЕО)

12-годишна изуми с дебют в ММА (ВИДЕО)
0

Спортният свят остана разделен на две, след като се появиха кадри как 12-годишна побеждава съперничка, два пъти по-голяма от нея. Това се случва на аматьорско ММА състезание в Япония.

Въпросното дете се казва Момо Шимизу. Талантливата състезателка успява да откаже противничката си Момоко Ямазаки, която преди тази среща е с актив от 3 победи и 5 поражения. Невръстната дебютантка обаче прихваща гърба на съперничката си, след което прави задушаваща хватка и буквално я приспива.

Кадрите предизвикаха множество реакции. От една страна 12-годишното дете е аплодирано за уменията, които притежава на тази възраст. От друга обаче има серия от възмущения заради самото противопоставяне на Шимизу с 24-годишна жена.

Треньорът ѝ Шу Хирата обяснява: „Момо тренира ММА шест пъти в седмицата, поне по три часа на ден, откакто беше в детската градина. Има 100 аматьорски мача по BJJ, кикбокс и карате, така че е достатъчно опитна. Много по-опитна от съперничката й, която работи като хостеса в бар и рядко тренира“, казва Хирата.