Начало Граплинг и BJJ Алекс Волкановски получи черен колан в бразилското джу джицу

Алекс Волкановски получи черен колан в бразилското джу джицу

Алекс Волкановски получи черен колан в бразилското джу джицу
0

Шампионът на UFC в категория „перо“ – Александър Волкановски, е най-новото име към списъка с елитни ММА бойци, които имат чере колан в бразислкото джу джицу.

33-годишният австралиец повиши степента си под ръководството на дългогодишния му граплинг треньор Джо Лопес, който е и главен треньор в австралийската акаемия „Freestyle MMA“.

Волкановски има 23 победи и една-единствена загуба в близо 10-годишната му професионална ММА кариера.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by FREESTYLE MMA (@freestyle_mma)

Едва три от тези 23 триумфа са дошли след предаване на противника. И макар Волкановски да е известен с кикбоксовите си умения и тежките си юмруци, в последния си мач австралиецът демонстрира, че граплингът му също е на световно ниво.

Волкановски победи Брайън Ортега през септември чрез единодушно решение, но нещата можеха да се развият по коренно различен начин. В третия рунд Ортега успя да хване шампиона в гилотина, от която излизането изглеждаше абсолютно невъзможно.

Александър „Велики“ обаче намери сили и се освободи от захвата на Ортега, печелейки симпатиите и уважениет и на най-крайните фенове на граплинга.

Малко след това шампионът успя да се измъкне и от захват „триъгълник“, доказвайки колко важни са граплинг уменията за успешна ММА кариера.