Начало Бокс Боб Аръм: Канело има интерес да се бие с Бетербиев или Смит

Боб Аръм: Канело има интерес да се бие с Бетербиев или Смит

Боб Аръм: Канело има интерес да се бие с Бетербиев или Смит
0

Според президента на промоутърската компания „Топ Ранк“, Боб Аръм, мексиканската супер-звезда в бокса Саул Алварес може и да търси двубой в „полутежка“ категория с Артур Бетербиев, или Джо Смит. Спряганият за съперник на Канело в дебюта му в „полутежка“ категория Илунга Макабу бе задължен да защити пояса на WBC срещу Тхабисо Мчуну през януари, 2022. Такава битка може и да опропасти срещата между Алварес и Макабу, която е планувана за средата на 2022.

Аръм заяви пред „SkySports“, че другите две спрягани имена за Канело за средата на следващата година са шампионите Артур Бетербиев и Джо Смит.

„Канело е показвал интереса си да се бие с Бетербиев или Дмит пред мен. Очаквам през май или септември да се върне в ринга. Това са месеците, в които той обича да се бие. Той обича рисковете и именно заради това е толкова популярен. Някои ще кажат, че Бетербиев е прекалено силен и тежък, а други ще кажат, че Канело е специален и може да се справи с всеки. Затова такъв двубой ще бъде грандиозен!“, сподели Аръм пред английската медия.

Бетербиев има насрочена защита на поясите на WBCи IBF срещу Маркус Браун на 18-и декември, а Смит трябва да се изправи срещу Калъм Джонсън на 15-и януари, 2022.

Само преди един ден се появи информация, че световният шампион в тежка категория на IBF, WBA, WBO и IBO Олександър Усик е готов да свали килограми, за да боксира с Канело Алварес.

Мога да се бия с Канело в полутежка. Няма проблем. Ако те са готови за такъв мач, с удоволствие трябва да го направим. Имам едно условие – да запазя поясите си в тежка категория. Слизам, бия се с него и се връщам обратно“, каза Усик в интервю за BoxingInsider.com.

Алварес си е поставил за цел да стане първия мексиканец със световни титли в пет различни дивизии.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".