Начало ММА Александър Волкановски: Време е да ме уважавате (ВИДЕО)

Александър Волкановски: Време е да ме уважавате (ВИДЕО)

Александър Волкановски: Време е да ме уважавате (ВИДЕО)
0

Александър Волкановски посвети успеха си над Браян Ортега на Австралия и демонстрира уважение към американския боец след срещата. Шампионът в категория перо на UFC направи втора защита на титлата си на събитието UFC 266 в Лас Вегас с единодушно съдийско решение след зралищни и кървави 5 рунда.

Аз съм нормално човешко същество. Всичко е здрава работа. Победата е за Австралия – знам, че минавате през трудни времена, победата е за моето семейство и близки“, бяха първите думи на шампиона.

„Велики“ изигра може би най-трудния мач в кариерата си (22-1-0), като два пъти падна в тейкдаун и три пъти бе застрашен от събмишън.

„Захвана ме в някои доста сериозни хватки. Опитвах се да го намерим колкото се може повече в главата, а той се завръщаше по-силен“, сподели и добри думи за опонента си.

32-годишният австралийски боец бе освиркван от залата в Лас Вега, а той отвърна:

„Време е да ме уважавате. Не се съмнявайте в мен.“

В същото време Браян Ортега доказа, че е боец с характер и висок боен дух. Той не се предаде до последния сигнал и търсеше приключване на срещата. На три пъти бе близо до това.

„Мислех, че е приключил. Успях да го прихвана, но той е много корав. Исках да му счупя врата, да го довърша, а той се приплъзна. Неслучайно е шампион“, коментира 30-годишния американец, чието лице бе изключително подуто, а очите му почти затворени.

„Говорех му много глупости, но го уважавам и обичам“, извини се Ортега за сдърпването в октагона с шампиона.

Ортега се радваше на много силна подкрепа от трибуните и той не пропусна да се отблагодари: „Винаги съм готов да направя тук шоу. Ще се завърна и ще преодолея всичко.“