Начало ММА Барът на Конър Макгрегър пред фалит

Барът на Конър Макгрегър пред фалит

Барът на Конър Макгрегър пред фалит
0

The Black Forge Bar в Дъблин е едно от най-известните заведения в ирландската столица, а популярността си натрупа благодарение на Конър Макгрегър. Барът на боеца функционира от няколко години, но в последната една търпи огромни загуби, заради пандемия от коронавирус

Загубите на кръчмата на Конър Макгрегър през изминалата година възлизат на 441 649 евро, но има обективни причини за появата на тези цифри.

Обектът не работи няколко месеца през 2020 година, а през този период Конър реши сериозно да инвестира в обновяване на помещенията и подмяната на оборудването. Това струваше на боеца седемцифрена сума (около 1,5 милиона евро), което се отрази на общия баланс на компанията.

Обновяването на кръчмата е финансирано със заем от 3,95 млн. евро.  Тази сума включва пари и за закупуване на земята, върху която се намира заведението.

Всъщност Black Forge започна да работи пълноценно едва през юли 2021 г., когато периодът на мащабни разходи за заведението най-накрая приключи.

Годината се оказа отрицателна по отношение на платежния баланс, главно поради разходи за ремонт и собственост върху земята. В бъдеще има основание да се очакват по-добри финансови резултати.

През 2022 г. Black Forge трябва да излезе на плюс, което ще промени тъжната картина (ако не се случи някаква извънредна ситуация). 

От лятото насам Конър се възстановява от контузия, което му позволи да обърне повече внимание на бара и участва активно в популяризирането на проекта.

Макгрегър наскоро представи нов собствен алкохол – бира Forged Irish Stout. Напитката се произвежда от Proper Twelve, която компания до скоро бе собственост на Conor. Положителен факт за бара е разпространението на бирата. Напитката се продава единствено в заведението на боеца. 

Като цяло Black Forge тепърва започва да се заявява на ресторантския пазар. В бъдеще Конър със сигурност ще има много причини да се похвали с успеха на Black Forge.