Начало ММА Бас Рутен коментира Би Джей Пен и новото поколение бойци
0

Бас Рутен коментира Би Джей Пен и новото поколение бойци

Бас Рутен коментира Би Джей Пен и новото поколение бойци
0

Живата легенда на световния ММА Бас Рутен коментира предстоящия двубой на друг невероятен боец от неговото време, който отказва да сложи край на кариерата си, Би Джей Пен. Бившият шампион на UFC смята, че Би Джей ще изпита затруднения в предстоящия си двубой срещу Раян Хол, защото новото поколение от бойци е на много високо спортно ниво.

Според Рутен спортът се развива с изключително бързи темпове, а новото поколение е много по-добро от предишното.

„Нека бъдем честни – сегашните бойци са във форма и знаят всичко. По мое време имаше бойци, които са добри на земята и такива, които са добри в стойка. Нямаше много, които да са добри във всичко. Аз съм жив пример – никога не съм бил добър борец. Сегашните бойци са феноменални във всеки един компонент от играта и въздухът им никога не свършва“, коментира „Ел Гуапо“.

Бас Рутен вярва, че Пен може и да се представи добре, ако премине през тренировъчен лагер под наставленията на треньор, който да го накара наистина да се труди в подготовката си.

Би Джей Пен се пенсионира през 2014 г. и бе приет в „Залата на славата“ на UFC, но се завърна през 2017. „The Prodigy“ няма нито една победа в последните си 6 двубоя, но ще се опита се върне към победите на UFC 232 срещу специалистът по бразилско жиу-жицу – Раян Хол.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".