Начало ММА Бивш боец от UFC е на първа линия срещу вируса

Бивш боец от UFC е на първа линия срещу вируса

Бивш боец от UFC е на първа линия срещу вируса
0

Сложилият край на ММА кариерата си Филип Новър се регистрира като медициснки помощник в Ню Йорк. Филипинецът е водил много битки в октагона, включително в UFC и „Белатор“, но този път излиза срещу по-различен съперник.

„Всичко се обърна наопаки в рамките на няколко дни“, Новър сподели пред MMAFighting.com. „Бих си позволил да кажа, че Ню Йорк не беше подготвен за епидемията. Тя се разпространи толкова бързо, че едва една болница може да поеме пациентите в целия Лонг Айлънд. Само на едно място могат да бъдат правени тестове за коронавируса.“

Според него броят на потвърдените случаи е в пъти по-малък от този на реалните носители.

„Дори не даваме тестове на всички. Спешното ни е пълно на 80-100% постоянно. Същото е и в интензивното помещение. Нямаше как да стоя безучастен и да гледам отстрани. Като бивш боец аз съм готов да се изправя очи в очи с предизвикателството. Мога да поема риска“, показа достойнство филипинецът.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.