Начало ММА Блахович готов да премине в средна категория, за да даде реванш на Адесаня
0

Блахович готов да премине в средна категория, за да даде реванш на Адесаня

Блахович готов да премине в средна категория, за да даде реванш на Адесаня
0

Бившият шампион на UFC в „полутежка“ категория Ян Блахович е съгласен на двубой реванш с Израел Адесаня, но ако той е за титлата в „средна“ категория.

По-рано през месеца Адесаня защити пояса при 84-килограмовите за пети път с победа със съдийско решение над Джаред Каноние на събитието UFC 276. Тази среща доведе до много критики към Адесаня за представянето му, въпреки обещанията, че ще направи впечатляващ двубой. Някои хора в социалните мрежи твърдят, че загубата му от Ян Блахович в спор за титлата в по-високата категория е една от причините Адесаня да стане по-предпазлив в битките си. Блахович е един от тях.

„Може би това е причината Изи да е толкова предпазлив в битките си. Той мисли просто да не загуби. Може би трябва да сваля килограми и да му дам реванш в неговата категория. Ако имам шанса, защо не? Бих се пробвал да му взема колана“, категоричен бе полякът пред The MMA Hour.

Блахович никога не се е състезавал в различна категория от 93 килограма в професионалната си ММА кариера, но той е категоричен, че може да свали до 84 килограма.

„Когато се биех в правилата на муай тай бях около 91 килограма. За титла бих се жертвал малко повечко. Защо не? Бих го направи;“, допълва ветеранът на UFC, който през май се завърна по пътя на победите, като надделя над Александър Ракич

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".